5x water besparen in de badkamer

In de badkamer wordt het meeste water gebruikt. Kijken we alleen al naar het douchen, dan zit je per persoon al snel op 51,3 liter per dag. Gelukkig kan je met wat kleine aanpassingen in jouw dagelijks waterverbruik al voor waterbesparing zorgen. Lees in onze inspiratieblog hoe je jouw waterverbruik in de badkamer kunt verlagen!

Sanisale - Water besparen

Het douchewater hergebruiken

Soms kan het in de douche even duren tot het water goed opgewarmd is. Een gevolg hiervan is dat er veel koud water weg wordt gespoeld. Dat is erg zonde. Zeker omdat het gewoon gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je planten water te geven.

Sanisale - Water besparen in de badkamer

Tips om water te besparen in de badkamer!

1. Douche minder! In het algemeen wordt dit al veel gezegd, maar het blijft toch wel de beste tip die er is. Kort je douchebeurt eens 2 minuten in. Dit bespaart per maand al een hoop liters. Of zet de douche even uit als je je haren aan het wassen bent.

 

2. Laat de kraan zo weinig mogelijk doorlopen. Tijdens het poetsen gaat er enorm veel water verloren. Dit komt omdat veel mensen de kraan aan laten staan. Er verdwijnt dan zomaar 20 liter per minuut in het putje. Je kunt dit tegen gaan door bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen de kraan uit te zetten. Dat is eenmalig 5 liter in plaats van 2 minuten doorlopen met totaal 40 liter verbruikt.

3. Schaf een waterbesparende douchekop aan. Een waterbesparende douchekop verbruikt maximaal 6,9 liter per minuut. Gemiddeld verbruikt een douchekop rond de 9 tot 11,5 liter per minuut. Dit kan dus al een hoop schelen! Zeker als je een regendouche in huis hebt, deze verbruikt namelijk al snel tot 20 liter water per minuut! Een waterbesparende douchekop kan het waterverbruik dus met 30 – 50% terugbrengen.

4. Koop een spoelonderbreker. Dagelijks gebruiken we ongeveer 20 liter water om het toilet door te spoelen. Dit is erg veel. Bespaar daarom ongeveer de helft aan liters door een 2-toets bedieningsplaat aan te schaffen!

5. Ga minder vaak in bad. Iedereen is wel eens toe aan een bad. Maar wist je dat er tijdens het badderen ongeveer 2 keer zoveel water verbruikt wordt dan met een douchebeurt? Als het water koud wordt, doe we er namelijk vaak warm water bij. Dit is niet echt waterbesparend. Kies daarom eerder voor een douche!

Meer advies nodig?

Behoefte aan meer advies of je wil je even langskomen in onze showroom? Je vindt de dichtstbijzijnde showroom hier! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen!

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind hier de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanisale heeft de badkamer die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Sanisale - Inspiratiemagazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Axor
Instamat
Geesa
Mosa
Arblu
Pelipal
Grohe
Brauer
Ink
Aquasound
Cleopatra
KS Plafonds
HIPP-design
Pastorelli
MAGNUM
HSK
Coba
Duravit
Hansgrohe
Geotiles
Geberit
Novellini
Haceka
Jacuzzi

Sanisale, dé badkamer specialist

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanisale is een landelijke franchiseformule.

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.