U bevindt zich nu hierHomeDouchesDouchedeuren

Douchedeuren7

Douchedeuren

FG Design serie Eco

FG Design serie Eco

FG-Design

rsel80

€ 432-€ 319-
FG Design serie Lago

FG Design serie Lago

FG-Design

rlxc60

€ 516-€ 381-
FG Design serie Linea

FG Design serie Linea

FG-Design

rqpl80

€ 786-€ 580-
FG Design serie Giro

FG Design serie Giro

FG-Design

rqpg90

€ 637-€ 470-
FG Design serie BC

FG Design serie BC

FG-Design

r-bc-2120-90-fffr-be-c90-fff

€ 2138-€ 1584-
FG Design serie BC

FG Design serie BC

FG-Design

r-bc-cxx-fff

€ 1182-€ 876-
FG Design serie BYT

FG Design serie BYT

FG-Design

r-byt-c90-fff

€ 1182-€ 876-

Wanneer u kiest voor de aanschaf van een douchecabine of een douchenis, dient u ook na te denken over welke deur u hierin wil plaatsen. Bijna al onze douche deuren zijn van glas. 

Een glazen douchedeur laat uw doucheruimte een stuk ruimtelijker ogen, laat natuurlijk licht door en zorgt voor afsluiting van uw doucheruimte maar zonder dat u zich opgesloten voelt. 

Soorten deuren

Wanneer u een douchedeur gaat aanschaffen heeft u de keuze uit de volgende typen deuren:

  • Douchedeuren
  • Nisdeuren
  • Schuifdeuren
  • Vouwdeuren
  • Pendeldeuren

Ruimte in uw badkamer

De ruimte die u ter beschikking heeft is het belangrijkste aspect voor de keuze voor een deur. Wanneer u beschikt over weinig tot bijna geen ruimte, kunt u het best kiezen voor een schuifdeur of eventueel een pendeldeur. Bij een schuifdeur hoeft u namelijk geen rekening te houden met de ruimte die nodig is  voor het openen en slutien van de deur. Dit is ideaal wanneer het toilet zich bijvoorbeeld vlak naast uw doucheruimte bevindt. Ook een pendeldeur kan ruimtebesparend werken. Deze kan namelijk naar binnen- en naar buiten geopend worden. 

Uw doucheruimte

Het ligt aan uw doucheruimte wat voor soort deur u kiest. Vaak worden pendeldeuren-en vouwdeuren gekozen in bad-douchecombinaties en kiest men voor een nisdeur wanneer uw docheruimte zich in een nis bevindt. 

Materialen

Vrijwel al onze douchedeuren zijn gemaakt van thermisch gehard glas. Dit is veilig gehard glas. Wanneer het glas kapotgaat, zal het niet in scherven uiteenvallen maar als glasgruis. Dit is een stuk veiliger aangezien dit gruis niet scherp is. 

In de keuze voor glas zijn er vele opties mogelijk. Een enkele greep:

  • Helder glas
  • Melkglas
  • Chinchilla glas
  • Spiegelglas
  • Rookglas

Onderhoud van uw douchedeur

Het glas van uw douchedeur heeft in principe weinig onderhoud nodig. Wij raden wel aan om na iedere douchebeurt uw glas droog te maken met een handdoek of zeem. Dit voorkomt kalkaanslag.

Het ligt uiteraard ook aan het soort glas waarvan uw douchedeur gemaakt is hoeveel (zichtbare) kalkaanslag u heeft op uw douchedeur. Op melkglas ziet u immers een stuk minder dan op helder glas.

U kunt ervoor kiezen om uw douchedeur te laten coaten met een speciale sealcoting. Door deze coating zijn vuil, klak -en zeepresten gemakkelijk te verwijderen. 

Advies over douchedeuren

Wanneer u advies wenst over de aanschaf van een douchedeur kunt u met ons contact opnemen of langskomen in één van onze vestigingen. Er is veel mogelijk en wij kunnen u deskundig adviseren over wat voor u de beste optie is. 

U kunt ook ons inspiratiemagazine downloaden om ideeën op te doen.